fbpx

Blogikirjoitus 22.04.2021

Sähköpyörä voi olla työsuhde-etu


Vuoden 2021 alusta työsuhdepolkupyörä on verovapaa luontoisetu aina 1200 euroon asti vuositasolla. Hallitus päätti asiasta viime syksynä. 

Tämä koskee myös sähköpyöriä, eli polkupyöriä, joissa on maksimissaan 250W:n sähkömoottori jouduttamassa matkantekoa. Maksiminopeus sähkön tuottamana saa olla 25 kilometriä tunnissa. Kaurakäyttöisenä saat mennä myös kovempaa, jos pystyt. Työntekijöiden hyötyliikunta on nyt siis entistä kannattavampaa myös taloudellisesti.

Työnantaja voi tarjota työntekijälleen polkupyörä- tai sähköpyöräetua verovapaasti vuositasolla 1200 euroon asti. Etu on mahdollista pidättää palkasta, jolloin työntekijän palkasta vähennetään esimerkiksi 100 euroa kuukaudessa vuoden ajan tai sen voi tarjota palkan päälle.

Sähköpyöräetu toimii myös vapaa-ajan kulkemiseen

 

Työsuhdepyörä on tarkoitettu sekä työmatkoihin, että vapaa-ajan kulkemiseen. Lisäksi työsuhdepyörä on mahdollista hankkia myös silloin, kun työntekijä kulkee osan matkasta julkisilla kulkuneuvoilla. Polkupyöräedun ja joukkoliikenteen matkalippukustannusten verovapaa enimmäismäärä on vuonna 2021 yhteensä 3400 euroa.

Polkupyörän erikseen hankitut lisävarusteet kuten vaijerilukko, lamppu tai nastarenkaat ja  pyöräilykypärä otetaan huomioon polkupyöräedun arvoa laskettaessa. Näiden lisävarusteiden arvo lisätään pyörän hankintahintaan. On kuitenkin hyvä huomioida se, että pyöräilyvaatteita tai -kenkiä ei voi sisällyttää tähän pakettiin, ne pitää kustantaa omasta pussista.

Työsuhdepyörä omaksi tai leasing-sopimuksella

 

Työnantaja voi tarjota työsuhdepyörää kahdella eri tavalla. Työnantaja voi ostaa pyörän – tai sähköpyörän – yritykselle ja tarjota sen työntekijän käyttöön tai pyörän voi hankkia leasing-sopimuksella. 

Työsuhdepyörien leasing-sopimukset kestävät yleensä vuodesta kahteen, mutta jopa neljän vuoden sopimuksia on markkinoilla nähty. Monet leasing-yritykset tarjoavat työntekijälle tai työnantajalle mahdollisuuden lunastaa käytössä olleen pyöränsä sopimuskauden päätteeksi sopuhintaan. 

Leasing-sopimukseen voi sisältyä esimerkiksi pyörien huolto ja varaosat sekä vakuutus varkauksien varalta. Näistä asioista kannattaa kysellä tarkemmin, kun yhteistyökumppani työsuhdepyörien kanssa on etsinnässä.

Jos työnantajana et halua käyttää aikaasi yhteistyökumppanin etsintään, voit myös antaa työntekijälle vapauden valita työsuhdepyörän tarjoajan.

Työsuhdepyörän edut työnantajalle

 

Sähköpyörästä koituu etuja myös työnantajalle. Luonnollisesti ensimmäisenä se, että reippaasti liikkuva työntekijä on hyvinvoiva yksilö ja luultavasti sitä myöten myös tehokkaampi ja mukavampi työkaveri työpaikalla.

Taloudellisella puolella kannattaa huomioida, että työsuhdepyörästä ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja, ja lisäksi pyörän kustannukset voi vähentää yhteisöverotuksessa.

Jos työntekijä haluaa pihan hienoimman pyörän, on hankintahinta mahdollista jakaa useammalle vuodelle. Näin ollen työnantajan ostaman sähköpyörän hinta voi olla vaikka muutama tuhat euroa.

Veroviraston mukaan työnantajan omistamasta polkupyörästä muodostuvan edun raha-arvo kuukaudessa on 1/12 polkupyörän vuotuisten pääomakustannusten eli hankintahinnan osan ja pääoman koron sekä huolto-, korjaus- ja muiden käyttökustannusten euromäärästä. 

Hankintahinnan osan euromäärä lasketaan siten, että hankintahinta jaetaan viidellä käyttövuodella.


 Jos sinulla on kysyttävää työsuhde-etuihin liittyen, ota meihin yhteyttä.  Autamme mielellämme!

Tyytyväiset asiakkaat

Miksi valitsisit meidät kumppaniksesi?


"Ammattitaitoista sekä erittäin ystävällistä ja ihmisläheistä palvelua."

"Pystyn vaikuttamaan ja seuraamaan asioiden kulkua reaaliajassa hyvän tiedottamisen ansiosta."

"Ikinä ei ole ollut sellaista tunnetta ettei voisi soittaa ja kysyä pienintäkin asiaa."

"Asiantunteva ja nopea palvelu. Voin suositella!"

"Hoitaa asiani niin hyvin ettei meinaa huomatakkaan."

"Homma hoituu, kaikki hyvin. Ei valittamista!"

© 2021 Tilitalo Aaltonen Oy . Kaikki oikeudet pidätetään. Jotain Rotia PRKL