fbpx

Blogikirjoitus 19.12.2019

Toiminnan tuloksellinen kehittäminen


Toiminnan systeeminen kehittäminen tuo tulosta. Toisaalta systeemisyyden kehittäminen vaatii aikaa ja kumppaneita. Liiketoiminnan kasvun myötä Tilitalo Aaltosen toiminnan kehittämiseen on kiinnitetty erityistä huomiota muutaman vuoden ajan. Eri osa-alueiden hahmottaminen ja asioiden käynnistäminen on vienyt aikaa, koska kehittämistyötä on tehty arjen kiireiden keskellä.

Osaava-PK-hanke on ollut yksi kehitysalustoista viedä jo aloitettuja kehittämistoimenpiteitä eteenpäin. Projektissa oli valmennusohjelma ja sen sisällöt auttoivat työstämään jo aloitettuja kehittämisprojekteja. Valmennusohjelman alussa ja lopussa tehdyt kartoitukset henkilökunnalle auttoivat hahmottamaan toiminnan kehittymistä. Kyselyssä kartoitettiin toiminnan tavoitteita, toimintatapoja, osaamisen ja ammattitaidon kehittymistä, toiminnan tuloksellisuutta sekä toiminnan tulevaisuutta.

Osaava-PK:ssa on ollut kolmen vuoden aikan yhteensä 49 yritystä ja Tilitalo Aaltosen loppukyselyn tulokset olivat kärkitasoa.
Seuraavassa kappaleessa otetaan esille muutamia asioita joita saimme hankkeen aikana vietyä eteenpäin.

Toiminnan tavoitteiden alla kaikkein eniten kehitystä oli tapahtunut seuraavissa alakohdissa:

– Yrityksen toiminnan tavoitteet ovat selkeät
– Tapa toimia on sellainen, että asetetut tavoitteet on mahdollista saavuttaa.

Toimintatavoissa eniten oli kehittymistä tapahtunut seuraavilla osa-alueilla:

– Sisäisen yhteistyön sujuminen yrityksessä
– Työhön liittyvät ongelmatilanteet saadaan ratkottua aikailematta

Vaikka tulokset ovat kehittyneet myönteiseen suuntaan, niin systeemisyyden rakentamista ei voida lopettaa. Kehittämistyö vaatii jatkuvaa asioiden viemistä eteenpäin. Tavoitteiden asettaminen, toimintatavat ja asiakastyö ovat hyvin keskeisiä elementtejä, että yritystä saadaan tuloksellisesti kehitettyä. Strategian rakentaminen ja yhteisen ymmärryksen rakentaminen henkilöstön kanssa on kivijalka tavoitteiden asettamisessa. Kun oman organisaation perusasiat ovat kunnossa, niin voimme kehittää asiakastyötä eteenpäin ja tuottaa asiakkaille lisäarvoa.

Erica Svärd, Jamk, OsaavaPK-hanke

Tilitalo Aaltonen

OsaavaPK – Tuottavuutta pk-yritysten rekrytointia, osaamista ja uudistumiskyvykkyyttä kehittämällä on vajaa kolmevuotinen (1.3.2017-31.12.2019) ESR-hanke, jossa parannetaan yritysten tuottavuutta ja hyvinvointia pk-yrityksille suunnatun henkilöstöjohtamisen valmennusohjelman avulla. Hankkeen toteuttajia ovat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Työterveyslaitos ja LUT-yliopisto. Hankkeen rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus.

Tyytyväiset asiakkaat

Miksi valitsisit meidät kumppaniksesi?


"Ammattitaitoista sekä erittäin ystävällistä ja ihmisläheistä palvelua."

"Pystyn vaikuttamaan ja seuraamaan asioiden kulkua reaaliajassa hyvän tiedottamisen ansiosta."

"Ikinä ei ole ollut sellaista tunnetta ettei voisi soittaa ja kysyä pienintäkin asiaa."

"Asiantunteva ja nopea palvelu. Voin suositella!"

"Hoitaa asiani niin hyvin ettei meinaa huomatakkaan."

"Homma hoituu, kaikki hyvin. Ei valittamista!"

© 2021 Tilitalo Aaltonen Oy . Kaikki oikeudet pidätetään. Jotain Rotia PRKL